Gemeente opent balies in Wijkservicecentrum Lewenborg PDF Afdrukken E-mail
maandag, 30 augustus 2010 08:53

Vanaf maandag 6 september opent de gemeente Groningen een aantal balies van de afdeling Publiekszaken in wijkcentrum het Dok in Lewenborg, Kajuit 4. Alle Stadjers kunnen dan ook op deze plek een paspoort, rijbewijs of identiteitskaart aanvragen.  
  
Het wijkservicecentrum in Lewenborg is van maandag tot en met vrijdag geopend van 08.00 uur tot 12.00 uur. Het wijkservicecentrum beschikt over ruime parkeergelegenheid.
 
Stadjers kunnen in Lewenborg ook aangifte van geboorte en ondertrouw doen. Verder is het mogelijk om hier een Verklaring Omtrent het Gedrag aan te vragen. Of een uittreksel uit de Gemeentelijke Basisadministratie persoonsgegevens. Ook kunnen ze in Lewenborg terecht voor een afschrift van een akte uit de registers van de burgerlijke stand, bijvoorbeeld een geboorteakte of een huwelijksakte.  
 


Vingerscan

In 2004 sloot de gemeente het wijkservicecentrum Lewenborg vanwege een dalend bezoekersaantal. Sinds die tijd zijn de omstandigheden veranderd. Zo loopt het inwonertal op richting 190.000 inwoners. Bovendien brengt de invoering van paspoorten en identiteitskaarten met biometrische kenmerken zoals de vingerscan een aantal veranderingen met zich mee. Ook moeten alle kinderen die op reis gaan vanaf 2012 over een eigen reisdocument beschikken. Dan vervalt de mogelijkheid van bijschrijving in het paspoort van hun ouders. Om deze redenen nam de gemeenteraad in 2009 een motie aan om het wijkservicecentrum te heropenen. Hierdoor kunnen burgers op meerdere plekken in Stad gebruik maken van de dienstverlening van de gemeente.
 
Verbouwing
Het wijkservicecentrum Lewenborg wordt opnieuw gevestigd in wijkcentrum ‘Het Dok’. Daar vond het afgelopen halfjaar een ingrijpende verbouwing plaats. In het verbouwde wijkservicecentrum komen onder meer ook een filiaal van de Openbare Bibliotheek en de Stichting Maatschappelijk Juridische Dienstverlening. De officiële opening van het totaal vernieuwde wijkcentrum is eind november. 

Laatst aangepast op zondag, 19 september 2010 17:11
 
De Lewenborger, Powered by Joomla! and designed by SiteGround web hosting