Opening StartFest
Op donderdag 24 oktober 2024 is de zesde editie van StartFest op het Suikerterrein in Groningen van 10.00-20.00 uur. Deze editie is speciaal voor inwoners van Groningen en wordt georganiseerd door Werk in Zicht en de gemeente Groningen.
Wethouder Carine Bloemhoff opent het festival op het Suikerterrein. De opening zal zij samen met Wim Kieft verrichten.

Datum: Donderdag 24 oktober 2024
Tijdstip: inloop 10.00, start 10.15 uur
Locatie: Het Suikerterrein, Suikerlaan 10

Om 11.00 uur zal Wim Kieft, voormalig profvoetballer en een van de meest populaire voetbalanalisten van ons land, zijn verhaal delen met de bezoekers. Een inspirerend verhaal over tegenslagen en hoop, over eenzaamheid en veerkracht, over strijd en overwinning en over hoe hij zijn weg terugvond.
StartFest in het kort:
StartFest is het grootste werk- en ontwikkelevenement in Noord-Nederland, met 12 festivals verspreid over Groningen en Noord-Drenthe. De eerdere edities in Appingedam, Assen, Scheemda en Tolbert waren een groot succes. Op StartFest draait alles om ontwikkeling en het ontdekken van talent. Iedereen is welkom: van jong tot oud, ongeacht opleiding, werkervaring of achtergrond. Er wordt niet gekeken naar een CV, maar naar wat iemand kan. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

Inspiratie en ontwikkeling
Ruim 100 opleiders, bedrijven, branche- en maatschappelijke organisaties laten zien wat ze te bieden hebben. Bezoekers kunnen in gesprek met werkgevers. Door doe-activiteiten en workshops worden mensen geïnspireerd om zich te ontwikkelen. Dit kan zijn (meer) werken, een andere baan, een opleiding starten, vrijwilligerswerk doen of een nieuwe richting verkennen. Iedere stap is waardevol. Gidsen en tolken staan klaar om bezoekers te helpen hun talenten en mogelijkheden te ontdekken.

StartFest is een initiatief van Werk in Zicht, het samenwerkingsverband van gemeenten, UWV en sociaal ontwikkelbedrijven in de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe. De festivals worden georganiseerd door diverse bedrijven, ondernemers, opleiders, bonden en brancheorganisaties. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Programma Groningen, Provincie Groningen, de Europese Unie en SNN. Meer informatie is te vinden op www.startfest.nl

, , , , , ,
Gerelateerde berichten