Logo Publiek VervoerDe buurtbussen in Groningen en Drenthe stoppen vanaf maandag 16 maart met rijden. Alle buurtussen worden gereden door veel chauffeurs van 65 jaar en ouder, de leeftijdsgroep die grote risico’s loopt in geval van een besmetting met het coronavirus. Daar komt bij dat het aantal passagiers flink afneemt doordat scholen sluiten en waar dat kan mensen thuis werken.

Advies RIVM
Het RIVM heeft benadrukt dat mensen boven de pensioengerechtigde leeftijd geen gebruik moeten maken van het openbaar vervoer. Het risico op besmetting wordt groter als deze groep als chauffeur rijdt op de buurtbussen. De buurtbussen hebben daarom besloten het advies van het RIVM op te volgen.

Abonnementen
Voor abonnementhouders geldt dat de geldigheid van het abonnement verschuift met de periode dat er niet gereden is. Heeft u nu een abonnement en gaan de buurtbussen over drie weken weer rijden, dan is uw abonnement ook drie weken langer geldig.

Informatie
Wilt u weten wat de actuele stand van zaken is, raadpleeg dan de website van Qbuzz: www.qbuzz.nl/gd/actueel of van Publiek Vervoer, www.publiekvervoer.nl.

Gerelateerde berichten