Van donderdag 16 tot en met zaterdag 18 september aanstaande meert het rondreizend watersportevenement van het Watersportverbond ‘Optimist on Tour’ aan in Meerstad. Onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond kunnen kinderen uit Groningen gratis leren zeilen in een Optimist, kanovaren, windsurfen en suppen op het Woldmeer. Daarnaast kunnen ze als echte water professoren proefjes doen in het Optimist on Tour Waterlaboratorium. Op deze manier kunnen kinderen in heel Nederland gratis kennis met de watersport.

Je kunt op twee manieren meedoen aan Optimist on Tour:

1. Op donderdag en vrijdag tijdens schooltijden via de basisscholen die zich hebben aangemeld
2. Na schooltijd en op zaterdag door je aan te melden via optimistontour.nl.

Educatief lesprogramma
Elf schoolklassen van drie basisscholen uit de regio Groningen nemen deel aan Optimist on Tour. Door middel van een educatief lesprogramma bereiden de kinderen zich vooraf in de les optimaal voor op een kennismaking met de watersport. Zo gaan ze aan de slag met lesmaterialen over zeilen, kleding op het water en knopen leggen. Overdag op donderdag en vrijdag komen de kinderen naar het Woldmeer om de theorie in praktijk te brengen onder leiding van instructeurs van het Watersportverbond.

Na school meedoen? Dat kan!
Ga je niet met jouw school naar Optimist on Tour of wil je nog een keer? Dat kan. Buiten de schooltijden en op zaterdag zijn kinderen tussen de 8 en 12 jaar met minimaal zwemdiploma A van harte welkom. Via de website en op de locatie zelf kunnen kinderen zich opgeven. Zeilervaring is niet nodig, alleen een A-zwemdiploma. Meer informatie is te vinden via optimistontour.nl.

Het Woldmeer van Meerstad
‘Optimist on Tour past goed bij Meerstad. Hier stap je vanuit huis zo je bootje in. Een mooie kans voor de kinderen in en rondom Meerstad om kennis te maken met de watersport’, aldus Jelle Dijkstra, directeur Bureau Meerstad. Het Woldmeer is een aantrekkelijk recreatiemeer, dat in alle seizoenen veel te bieden heeft. Je kunt er wandelen, fietsen, zwemmen, zeilen, varen en soms schaatsen. Het Woldmeer is een van de schoonste wateren van Nederland. De komende jaren groeit het in omvang naar zo’n 350 hectare.

Optimist on Tour en corona
Optimist on Tour Meerstad wordt volledig volgens de richtlijnen van het RIVM en volgens de maatregelen van de Rijksoverheid uitgevoerd. Kijk hier voor het coronaprotocol dat wij hanteren.

Foto: Optimist on Tour. 23 juni 2021 © Sander van der Borch / Watersportverbond

Gerelateerde berichten