Humanitas

Omdat dit thema actueler is dan ooit! 1 op de 4 medewerkers combineert werk met de zorg voor een naaste. Vaak gaat dat goed, maar als de zorg langdurig is, lopen medewerkers kans overbelast te raken of uit te vallen. Maak de situatie op tijd bespreekbaar en zoek als werknemer & werkgever samen naar oplossingen. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt.

Ben je werknemer?
Stuur dit bericht gerust door aan jouw afdeling P&O of management.
Zorg je zelf voor een naaste? Wacht niet tot de combinatie werk & zorg je te veel is. Maak de situatie op tijd bespreekbaar. Meer tips kun je hier vinden. Natuurlijk denkt ook Steunpunt Mantelzorg graag met je mee in jouw specifieke situatie.
Voel je welkom op de themabijeenkomst ‘de werkende mantelzorger in balans’ die het Steunpunt Mantelzorg organiseert op 17 oktober.

Ben je werkgever?
Wil je eens doorpraten over mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid of mogelijkheden voor werknemers? Neem gerust contact op.
Wellicht is deze online proeverij op 30 oktober iets voor jou? Doel is om kennis te maken met het thema en informatie te krijgen over hoe kleine acties werkgever en werknemer veel opleveren. Bovendien voorkom je verzuim en uitval. Deze proeverij is van Werk & Mantelzorg. Maar er zijn meer organisaties thuis in het thema, zoals Jong & Veer of Fello.

Verder lezen?
Voor het aanbod van Steunpunt Mantelzorg Groningen klik hier
Mantelzorg NL: Tips en verlofregelingen
Ben je ZZP’er? Klik hier. Ook wordt er in Groningen op 10-11 een ontmoeting georganiseerd voor ondernemers die mantelzorger zijn. Neem contact op voor meer info.

Gerelateerde berichten