Alfa-college GroningenGRONINGEN – Het is een spannende tijd voor jongeren (en hun ouders) die dit schooljaar hun vmbo-eindexamen gaan doen. Wat ga je doen na het behalen van je diploma? Daar moet je nu al over nadenken! Om daarbij te helpen organiseert Alfa-college op donderdag 12 maart een informatieavond.

Alle onderwijslocaties in Groningen zijn open. Op de website staat welke opleidingen zich op welke locatie bevinden. Op donderdag 12 maart zijn jongeren en hun ouders tussen 17.00 en 20.00 uur welkom. Bezoekers krijgen alle mogelijkheden om meer te weten te komen over een opleiding in bijvoorbeeld de zorg, handel, dienstverlening of techniek.

De studenten vertellen een eerlijk verhaal over hun opleiding en over hun ervaringen op school en in de stage. De docenten weten alles over de inhoud van de opleiding, de kans op stage en werk en over doorstroom aan het hbo. Jongeren die nog niet goed weten welke kant ze op willen, kunnen met een van de loopbaanexperts spreken. Zij helpen hen stap voor stap van oriëntatie naar keuze. Ook de sfeer op school geeft vaak een goed beeld.

Gerelateerde berichten