Het is voorjaar: vergroen je huis en tuin en ontvang subsidie

Het voorjaar is dé periode om aan de slag te gaan met je tuin, huis of bedrijfspand. Verwijder tegels, breng meer planten aan of vang regenwater op en krijg poen voor je groen. De gemeente Groningen geeft namelijk voor deze maatregelen zogenaamde klimaatsubsidie aan inwoners en bedrijven. Wees er snel bij want op = op. Subsidie aanvragen kan nog tot 30 juni!

 

Het is mogelijk voor verschillende maatregelen subsidie aan te vragen. Zoals een muur voorzien van (klim)planten, bomen aanplanten, tegels vervangen door gras of struiken, aanleg van een waterberging of een groen dak. De gemeente verstrekt hier subsidie voor om de gevolgen van het veranderende klimaat op te vangen. Door klimaatverandering komen extreem hete dagen, droogte en hoosbuien vaker voor. Daarom stimuleert de gemeente vergroeningsmaatregelen. Groen werkt verkoelend, helpt wateroverlast tegen te gaan en stimuleert de biodiversiteit.

 

Subsidie aanvragen

Ga naar de website van de gemeente: gemeente.groningen.nl/subsidie-klimaat-aanvragen en vul het formulier in met wat je wilt aanpakken. Een aanvraag is geldig tot een jaar vooruit of een jaar terug. Indienen kan tot 30 juni.

, , , ,
Gerelateerde berichten