Verkiezingscafé_5
Beeld van het verkiezingscafé vorig jaar

Op dinsdag 7 maart organiseren het Bewonersplatform Lewenborg en wijkkrant de Lewenborger in samenwerking met Het Dok een verkiezingscafé voor de Statenverkiezingen. De avond begint om 19.30 uur, is vrij toegankelijk voor bezoekers en duurt tot circa 23.00 uur.

Net als vorig jaar – toen, in aanloop naar de Gemeenteraadsverkiezingen – organiseren zij een verkiezingsavond. De avond vorig jaar verliep succesvol, met een behoorlijk gevulde zaal en vrijwel alle fracties vertegenwoordigd. Voor deze avond heeft meer dan de helft van de negentien fracties toegezegd aanwezig te zijn en het belooft daarom een levendig debat te worden. Ondanks het ontbreken van met name een aantal nieuwe partijen, die voor de eerste keer deelnemen aan de Statenverkiezingen.

Kandidaat-Statenleden stellen zich voor aan de bezoekers, waarna zij vragen krijgen voorgelegd over de belangrijkste provinciale thema’s. Voorafgaand aan de avond zijn er in de wijk opnamen gemaakt, waarbij mensen werd gevraagd hun mening te geven over de belangrijkste provinciale thema’s. De kandidaten krijgen de gelegenheid hierop te reageren en gaan vervolgens met elkaar en met de zaal in debat. Als debatleider is Ecco van Oosterhout gestrikt. Hij is al jaren redacteur bij OOG Radio en TV, zeer ervaren gespreksleider en goed ingevoerd in de politiek. Hij wordt bijgestaan door Bram Hügel, eindredacteur van de Lewenborger en Margriet de Boer-Broekhuizen, die de avond presenteert.

De koffie en thee zijn gratis. Het drankje na is voor eigen rekening, maar bezoekers kunnen dan wél in gesprek met de kandidaten. Het wordt, kortom, een interessante avond!

Verkiezingscafé dinsdag 7 maart
Wijkcentrum Het Dok (grote zaal), Lewenborg
Inloop vanaf 19.00 uur
Start om 19.30 uur
Einde circa 23.00 uur
Toegang is gratis (aanmelden niet nodig)
Koffie en thee gratis

Gerelateerde berichten