Werkzaamheden Loefzijde

Voor de zomervakantie presenteerde de gemeente plannen voor aanpassingen rondom de vijver aan de Loefzijde in Lewenborg vlakbij de snackbar. Komende maandag starten de werkzaamheden. Bij de snackbar worden bomen vervangen door duurzamere soorten, er komt nieuwe bestrating en een upgrade van de groenvakken. Niet alle werkzaamheden vinden komende week plaats, deze gaan in fases. Alle werkzaamheden zijn voor het einde van het jaar afgerond.

Na afronding zijn er meer bloemen op deze plek, is de plek overzichtelijker ingericht en een waardige entree van het hart van de wijk. De aannemer die de werkzaamheden bij de snackbar uitvoert, neemt ook de geplande werkzaamheden uit het bomenbeheerplan rondom de basisschool Swoaistee mee.

De werkzaamheden rondom de school vinden bewust in de herfstvakantie plaats om de lessen niet te hinderen. Aansluitend hierop worden de geplande werkzaamheden aan de Bakboordswal opgestart. Het gaat om het vervangen en gericht snoeien van bomen. De hinder voor bewoners is beperkt. Soms is een weggedeelte kort afgezet.

Gerelateerde berichten