TetrisAnderhalve meter afstand houden en samen naar het theater kan toch!

Na mooie en hartverwarmende online theateravonden met Salam, Before/After, LOVE , Happiness en Mechaical Ecstasy kunnen theaterliefhebbers zich nu verheugen op TETRIS Mon Amour. Dit fascinerende dansconcert waarin zelfs vingers en ogen tot in detail zijn gechoreografeerd is vrijdag 15 mei te zien in het online NITE Theater.

Om 20.15 uur heeft artistiek leider Guy Weizman een voorgesprek met game-ontwikkelaar Mendel Bouman, om 20.30 uur start de stream van de voorstelling. Je kunt meekijken via ZOOM voor het ouderwetse samen-uit-gevoel of anoniem genieten in het NITE theater. Je mag gratis kijken en na afloop een vrijwillige donatie doen.

“De scherpte en energie van de dansers van Club Guy & Roni zijn indrukwekkend.” (de Volkskrant ****)

TETRIS Mon Amour
Het computerspel Tetris is mateloos fascinerend en verslavend. Tetris veroverde razendsnel de wereld toen het in 1984 werd uitgevonden. In deze voorstelling verliezen de explosieve dansers en musici van Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag zich in het spel. In TETRIS Mon Amour ligt het tempo hoog en de lat steeds hoger. De totale ineenstorting ligt altijd op de loer. De muziek werd geschreven door Thijs de Vlieger, een van de mannen achter het wereldwijd bekende elektronische trio NOISIA. Net zoals Club Guy & Roni is NOISIA’s thuisbasis Groningen. Club Guy & Roni en Slagwerk Den Haag werkten al eerder samen met Thijs de Vlieger voor Mechanical Ecstasy.

“een retestrak geënsceneerde voorstelling” (Theaterkrant ****)

FridayNITE in het NITE Theater
Sinds 2017 is iedere vrijdag het huis van Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni (aan de Bloemstraat 38 in Groningen) open en bieden de gezelschappen een podium voor experimentele kunst. Nu we niet meer fysiek bij elkaar in één ruimte kunnen zijn, zetten we het podium voort in het speciaal gebouwde online NITE Theater. Het NITE Theater ontving in de eerste week na haar opening op 28 april al bijna 15.000 bezoekers. 75% van de bezoekers kwam uit Nederlands, 25% uit de rest van de wereld.

20.15 uur inleiding op de voorstelling 20.30 uur start voorstelling in theaterzaal
Na afloop van de voorstelling is er een interactief nagesprek en een afterparty. De inleiding en het nagesprek zijn in het Engels.

Wat is NITE?
NITE staat voor Nationaal Interdisciplinair Theater Ensemble. Onder de noemer NITE maken het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni + Asko|Schönberg + Slagwerk Den Haag interdisciplinaire voorstellingen. Een samenwerking uit duizenden, die altijd zorgt voor spektakel. Theater van nu in de taal van nu.

Credits TETRIS Mon Amour
Choreografie: Roni Haver | Muziekcompositie: Thijs de Vlieger (NOISIA) | Co-regie: Guy Weizman | Dans: Camilo Chapela, Angela Herenda, Tatiana Matveeva, Sofiko Nachkebiya, Adam Peterson, Igor Podsiadly, Lewis Seivwright | Live muziek: Jonathan Bonny, Pepe Garcia, Niels Meliefste | Decor: Ascon de Nijs | Kostuums: Evgeniia Shalimova | Licht: Maarten van Rossem | Geluid: Simon Derks en Thomas Koopmans | Dramaturgie: Robbert van Heuven | Muzikale leiding: Fedor Teunisse

Meer informatie: nite.nl/tetrisnite
Aanmelden: nitehotel.nl

Gerelateerde berichten