Speelotheek_1Stichting Speelotheek Groningen zoekt met spoed onderdak
De Speelotheek, een bibliotheek waar kinderen en (groot)ouders tegen een lage contributie speelgoed kunnen lenen, is dakloos geworden. Per 1 september moesten ze hun laatste onderkomen, de kringloopwinkel De Koningskroon aan de Koningsweg, verlaten. Sindsdien zijn ze naarstig op zoek naar een nieuwe ruimte. En dat valt nog niet mee. Daarom de oproep aan de lezers van deze krant: weet u of heeft u een geschikte locatie?

1000 stuks speelgoed te leen
De Speelotheek is een goedlopende speelotheek met zo’n 1000 stuks speelgoed, die geheel draait op vrijwilligers. Naast regulier binnen- en buitenspeelgoed is er een groot aanbod aan speciaal speelgoed voor kinderen met een beperking. Het is dus een speelotheek voor alle kinderen! Kijk ook eens op de website www.speelotheekgroningen.nl. En het mooie: speelgoed dat stuk gaat wordt gerepareerd door een van de vrijwillige ‘klusjesmannen’. Het is natuurlijk sowieso voordeliger & duurzamer om speelgoed te lenen dan telkens nieuw te kopen.

Wat voor ruimte is er nodig?
Om de huidige taken en diensten van de Speelotheek te kunnen voortzetten zoekt de organisatie een ruimte van ca. 60 m² (iets minder mag, maar niet teveel: er moeten genoeg stellingkasten kunnen staan. En buitenspeelgoed is veelal groot). Liefst op de begane grond of met een lift, ook bezoekers met rolstoel moeten toegang hebben. Parkeergelegenheid voor de bezoekers. En binnen: stroom, verwarming, internet en water.

Omdat de Speelotheek een organisatie is zonder structurele subsidie, die geheel draait op vrijwilligers, kan de organisatie slechts een lage huur betalen maar geen commerciële huurprijs. Het moet dus een zeer betaalbare plek zijn, liefst voor minimaal 2 jaar.

Bruikbare tips en aanbiedingen graag naar: info@nullspeelotheekgroningen.nl of naar één van de contactpersonen: Marion van Steenwijk (mjkellenbach@nullziggo.nl/ 06 46102510), Josien de Looze (jsdelooze@nullgmail.com/ 06 10362141).

Wat zou het prachtig zijn als de Speelotheek dit jaar met heel veel enthousiaste kinderen het 40-jarig jubileum kan gaan vieren!

Gerelateerde berichten