De Oude Bieb is dé sociale buurthuiskamer van de wijk Lewenborg in Groningen, maar in juli 2020 worden zij dakloos. Het pand aan de Midscheeps waar nu gebruik van wordt gemaakt, wacht de sloophamer. Dan staan zij op straat en dat mag natuurlijk niet gebeuren!

Omdat De Oude Bieb een ander onderkomen zoekt, zijn zij een doneeractie gestart. Met een zak geld gaan er deuren voor hen open.

De Oude Bieb is een wijkinitiatief dat opgezet is door wijkbewoners en is bedoeld voor wijkbewoners. Geheel gerund door ruim 50 vrijwilligers. In ruim vier jaar tijd zijn zij uitgegroeid tot een onmisbare plek in de wijk. Een plek voor mensen in eenzaamheid, armoede en voor mensen die weer actief willen worden in de samenleving. Voor mensen die creatief bezig willen zijn. De Oude Bieb heeft voor heel veel mensen gefungeerd als springplank naar: dagbesteding, vrijwilligerswerk, een participatiebaan, opleiding en zelfs als doorstroomplek naar betaald werk.

De inkomsten uit de Biebshop, de eigen kringloopwinkel (in de kerstvakantie  van 23 t/m 27 december, te zien in de VPRO-serie ‘De kracht van de kringloopwinkel’) worden gebruikt om henzelf te bedruipen. Daarvan schenken zij koffie en thee, bieden een divers aanbod aan activiteiten aan en één keer per maand soep en een maaltijd. Alles gratis, om zo laagdrempelig mogelijk te zijn.

Voor een nieuwe plek hebben zij veel geld nodig. Uw donatie kan het verschil maken. Als u De Oude Bieb een warm hart toedraagt, doneer dan. Ga naar de crowdfundingspagina via de volgende link:
https://www.doneeractie.nl/de-oude-bieb/-39905

Alle medewerkers en bezoekers van De Oude Bieb zouden u bijzonder dankbaar zijn!

Gerelateerde berichten