Huis_voor_de_sport

Tijdens de eerste Oldstars Sportweek Groningen van 25 september tot en met 1 oktober kunnen, ouderen 7 dagen lang bij verschillende sportverenigingen in Groningen kennismaken met diverse aangepaste OldStars spelvormen. De beweegvormen zijn aangepast op de 55-plusser en naast bewegen staat het ontmoeten en sociaal contact centraal. Op Nationale Ouderendag op 1 oktober wordt de week officieel groots afgesloten tijdens de OldStars Beweegdag op sportcomplex Corpus den Hoorn in Groningen.

Onder andere de volgende sportaanbieders uit de gemeente Groningen verzorgen een clinic tijdens de OldStars Sportweek: Celeritas-Donar (basketbal), NIC (korfbal), Sportwijk Beijum (handbal en buitenfitness), GHBS (hockey), Près le But (jeu de boules), TSH (tennis), BC Go! (badminton) en RCG (rugby). Meer informatie over het gehele programma, tijden en locaties en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden op Huis voor de Sport Groningen | OldStars Sportweek 2021. Deelname is gratis.

OldStars voor alle ouderen
OldStars is er voor alle ouderen die zelf willen en kunnen bewegen in sport, bij de sportvereniging en in de maatschappij. Hierbij wordt sport ingezet als middel om ouderen op een laagdrempelige manier te laten bewegen, samen te laten komen, mee te laten doen en betekenisvol te laten zijn binnen de vereniging of de wijk. Bij OldStars kunnen alle ouderen laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en eigen regie behouden door actief te zijn als begeleider, trainer, spelbegeleider en/of vrijwilliger. Het Nationaal Ouderenfonds neemt hiermee, samen met onder anderen partners Menzis, VWS, RCOAK, Zabawas en Stichting Sluyterman van Loo, de volgende stap in de ontwikkeling van de ouderenvriendelijke sportomgeving.

Gezamenlijk initiatief
De OldStars Sportweek is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, Menzis, FC Groningen en Huis voor de Sport Groningen. Het wordt ondersteund door de provincie Groningen. Tijdens de OldStars Sportweek bezoeken diverse sporticonen, zoals Tom Okker, Bettine Vriesekoop en Floris Jan Bovelander, de provincie.

Gerelateerde berichten