Afbeelding1Om aan de vraag vanuit de arbeidsmarkt te voldoen, slaat het Alfa-college de handen ineen met twee projectstoffeerbedrijven. Vanaf 1 oktober starten Iedema Projectstoffeerders uit Friesland, Abeln Stoffering uit Groningen en het Alfa-college met een opleiding van negen maanden tot projectstoffeerder. Dit opleidingstraject geeft handige mannen en vrouwen meteen de kans op een betaalde baan.

Projectstoffeerder in drie maanden
In drie maanden tijd maken de kandidaten kennis met het vak van projectstoffeerder. Daarna kunnen zij – samen met een ervaren collega – vloerbedekking én raambekleding aanbrengen bij onder meer zorginstellingen, ziekenhuizen, kantoren en recreatieparken. Bij gebleken geschiktheid is er baangarantie en start de praktijkopleiding van zes maanden. Hierbij werken de kandidaten betaald mee op de projecten en worden ze begeleid door leermeesters. Zelfs het behalen van een volledig MBO-diploma behoort tot de mogelijkheden.

Met behoud van uitkering
Bart Lenting, algemeen directeur van Iedema Projectstoffeerders en Abeln Stoffering, is blij met de samenwerking tussen beide bedrijven en het Alfa-college; “Iedema, Abeln en het Alfa-college geven nieuw talent graag de ruimte met dit opleidingstraject. Door de bestaande kennis over te brengen op toekomstige medewerkers zorgen we ervoor dat de liefde voor het vakmanschap blijft bestaan. Vanuit die gedachte is ook de ‘Iedema Academy’ ontstaan; ons interne opleidingstraject. Dit opleidingstraject is daar een mooie aanvulling op. In totaal hebben we zeven vestigingen in heel Nederland van waaruit de kandidaat-stoffeerder kan leren en werken.”

Aanmelden nog mogelijk
Aanmelden voor de opleiding is nog mogelijk. De opleiding start 1 oktober en duurt negen maanden waarvan je in drie maanden – met behoud van uitkering – het vak leert. Na drie maanden kun je betaald aan het werk bij Iedema of Abeln. Iets voor jou? Meld je dan aan via de website: www.ikwordstoffeerder.nl.

Bekijk de onderstaande video van iedemaprojectstoffeerders.nl.

Gerelateerde berichten