DierenbeschermingDe medewerkers en vrijwilligers van de Dierenbescherming zetten zich onvermoeibaar in voor het realiseren van onze droom ‘een wereld waarin de belangen van dieren vanzelfsprekend worden meegenomen in het denken en handelen van mensen’. Ze doen dit met liefde, maar kunnen dit alleen blijven doen met de steun van leden, donateurs en gulle gevers. In de week van 3 oktober t/m 9 oktober vraagt de organisatie om steun tijdens de jaarlijkse collecteweek. Vrijwilligers gaan dan met de collectebus langs de deuren voor een bijdrage of collecteren digitaal met een online collectebus.

In Nederland leven miljoenen dieren. Huisdieren, landbouwdieren en wilde dieren. Deze dieren hebben zelf geen stem en komen daardoor helaas nogal eens in de verdrukking. De Dierenbescherming komt op voor deze dieren. We doen dit onder meer met hoogwaardige dierenhulp, voorlichting, educatie en beïnvloeding van beleid. Ons streven is om dierenleed te voorkomen, zodat redden minder vaak nodig is. Maar als dieren dan toch in nood raken, zijn wij er om ze te redden en op te vangen. Een aangereden kat, een verwaarloosde hond of een konijn dat achter is gelaten in het park, ze kunnen op de hulp van de Dierenbescherming rekenen. Die hulp gaat dag en nacht door. De Dierenbescherming is haar collectanten daarom extra dankbaar voor de tijd en inzet en hoopt dat deze inzet wordt beloond.

Geef aan de collectant
Het redden, opvangen en beschermen van dieren is kostbaar. Een rit van de dierenambulance kost bijvoorbeeld zo’n € 25,- en een dag opvang voor een hond komt al gauw op € 20,-. Om deze en andere kosten te betalen is de Dierenbescherming voor een groot deel afhankelijk van leden, donateurs én de opbrengst van de jaarlijkse collecte rond 4 oktober, Werelddierendag. Daarom vraagt de dierenwelzijnsorganisatie om extra steun van het Nederlands publiek. De vrijwilligers van de Dierenbescherming komen met de collectebus aan de deur voor een kleine of grote bijdrage om nu en in de toekomst op te kunnen blijven komen voor dieren.

Cashless via QR-codes en digitaal bijdragen
Geen contant geld in huis? Geen zorg! Betaal via iDEAL of Tikkie. De gever kan met de gelijknamige app op de smartphone of tablet de QR-code op de collectebus of het legitimatiebewijs van de collectant scannen en zo een eenmalige gift doen. Is er geen collectant aan de deur geweest? Bekijk dan de digitale collectebussen van onze vrijwilligers en doe een online donatie.

Dierenbescherming2Dierenbescherming1

Gerelateerde berichten