Gezonde_Huiskamer_2De ‘Gezonde Huiskamer’, is dé plek voor een (gratis) leefstijlcheck, gesprekken over een (gezonde) levensstijl en om inspiratie op te doen om de gezondheid in kleine stappen te verbeteren.

Doordat de Gezonde Huiskamer verrijdbaar is, worden inwoners van plattelandsgebieden en buitenwijken van steden makkelijk bereikt. In de Gezonde huiskamer doen inwoners van Noord-Nederland een leefstijlcheck die onder andere het BMI berekend en de knijpkracht in kaart brengt. De test wordt afgenomen door een leefstijladviseur en duurt ongeveer 20 minuten.
Ook zijn er allerlei activiteiten in de buurt, zoals een (gratis) kennismaking met de tactische teamsport LaCrosse en mix je je eigen smoothie in elkaar op de blenderbike.

Week voor Meer Gezonde Jaren
De dag wordt georganiseerd door WIJ Lewenborg en Healthy Ageing Network Northern Netherlands in het kader van de Week voor Meer Gezonde Jaren. De informatie- en bewustwordingsweek die voorheen de Healthy Ageing week heette, is dit jaar van 1 tot 11 oktober. De naamswijziging past bij de nieuwe inzet van het programma: inwoners van Groningen en omstreken helpen bij een gezonde levensstijl, voor nu en straks. Alle activiteiten zijn erop gericht om deelnemers in beweging te krijgen en te motiveren. Bekijk het hele programma voor jong & oud op www.meergezondejaren.nl. Daar gaan we!

Wanneer:  zaterdag 3 oktober
Tijd:           10.00 – 18.00 uur
Locatie:    Kajuit 4, tegenover Het Dok
Kosten:     gratis

Gerelateerde berichten