Zaterdag, 26 juni jl., dacht ik een goede dag tegemoet te gaan. In de ochtend zou ik mijn tweede vaccinatie tegen corona krijgen in Kardinge. Omdat mijn vrouw vroege dienst had, zou ik daarna meteen boodschappen doen. Daarmee zou ik haar een plezier mee doen.

Door mijn gebreken ben ik afhankelijk van mijn fiets. Ik ben namelijk hart- en reuma patiënt. Sommige mensen hebben mij wel eens zien fietsen op een opvallende grote wit/roze damesfiets van Batavus. Vanwege open wondjes aan mijn voeten ben ik ingezwachteld. Hiervoor komt de thuiszorg TSN drie keer in de week bij mij thuis langs. Ik heb operatie schoenen gekregen om toch naar buiten te kunnen. Dat heeft ook een nadeel: ik mag hierdoor geen auto rijden waardoor ik nog meer op mijn fiets aangewezen ben.

De zaterdag begon goed: mooi weer om vanaf huis naar Kardinge te fietsen. De medewerkers van de GGD zagen dat ik slecht ter been ben en kreeg daardoor voorrang bij de vaccinatie. Ik hoefde niet in de hele lange rij te staan. Mijn dank voor de GGD hiervoor.

Vervolgens ben ik naar AH op de Rijksweg gefietst om daar boodschappen te doen. Ik zet mijn fiets netjes neer en op slot en ga naar binnen. Even later kom ik naar buiten met een kar vol boodschappen. Ik kan mijn fiets niet meer vinden. Ik wil de omstanders nog bedanken, die mij geholpen hebben met zoeken om en rond AH.

Ik ben gewoon onthutst, dat ze mijn fiets gestolen. Met de hartproblemen en de slijtage in de heupen en de knieën ben ik zo afhankelijk van de fiets. Mensen zien mij moeilijk lopen en dan toch mijn fiets stelen. Ik kan daar met mijn pet niet bij.

Wie meer weet of informatie heeft, kan contact opnemen met (of misschien is  degene die de fiets geleend heeft bereid hem weer terug te bezorgen…):

Theo van Beek
Kluisgat 28
9732 EN Groningen
06-83645025

Gerelateerde berichten