Filmhuis_cinema_paradiso

HERSTART WOENSDAG 29 SEPTEMBER A.S. (om 20.00 uur) en op WOENSDAG 6 OKTOBER (om 14.00 uur) MET DE FILM CINEMA PARADISO (1988) van GIUSEPPE TORNATORE!

Eind september beginnen we zoals we al eerder meldden weer met onze serie filmvoorstellingen in de Grote Zaal van wijkcentrum Het Dok. En – voor de mensen die onze mail ontvangen! – in het programma dat jullie hebben gekregen stond deze film pas in oktober op de rol! We hebben deze eerste en de tweede film (‘The Last Picture Show’) omgedraaid vanwege de titel van deze film om te benadrukken dat we het zólang zonder bios in onze wijk hebben moeten stellen en nu onze eigen ‘paradijselijke bioscoop’ terugkrijgen: een hartverwarmend herbegin is het halve werk (we vermijden hiermee het woord ‘vergissing’ en hoeven de posters niet opnieuw te drukken…)!

In deze heerlijk nostalgische Italiaanse film keert Salvatore, een succesvol regisseur, na dertig jaar terug naar zijn geboortedorp op Sicilië als hij van zijn moeder gehoord heeft dat zijn dierbare vriend Alfredo is overleden. Alfredo was de programmeur en filmoperateur van de plaatselijke bioscoop Cinema Paradiso. Hier bracht Salvatore de gelukkigste momenten van zijn jeugd door en in deze bioscoop bracht Alfredo hem de liefde voor film bij. Alfredo was als een vader voor hem nadat zijn eigen vader was overleden. Hij stond hem bovendien met raad en daad terzijde en samen praatten ze urenlang niet alleen maar, maar wel heel veel over film. Salvatores terugkeer brengt echter ook pijnlijke herinneringen terug aan zijn grote liefde Elena. Om zijn droom, een groot regisseur worden, te kunnen verwezenlijken moest hij haar, zijn geboortedorp en zijn geliefde bioscoop achterlaten…

Hieronder nog eens de data van de vaststaande voorstellingen en aanvangstijden OP WOENSDAGEN:

Cinema Paradiso (1988) van Tornatore: 29 september 20.00 uur EN 6 oktober 14.00 uur
The Last Picture Show (1971) van Bogdanovich: 27 oktober 20.00 uur EN 3 november 14.00 uur
La Double Vie de Véronique (1991) van Kieslowski: 24 november 20.00 uur EN 1 december 14.00 uur
Die Wand (2012) van Julian Pölsler: 22 december 20.00 uur EN 29 december 14.00 uur

Voorlopig kunnen we nog steeds maar 30 mensen per voorstelling toelaten, maar we hopen dat we dat in de loop van het seizoen alsnog en zo gauw mogelijk kunnen wijzigen. Een reservering kunt u vanaf 19 juli maken via de website van Het Dok (en ga dan naar Filmhuis Lewenborg). De toegangsprijs bedraagt nog steeds 1 euro en de koffie of thee is gratis. Daarna betreedt u samen met andere filmliefhebbers weer de ‘andere wereld’ waar een film in welke vorm dan ook altijd zicht op biedt! En tenslotte wensen we u een heerlijke zomerperiode en een goede gezondheid!

Dus opnieuw: tot in het Donker van Het Dok!

Uw programmeurs

Gerelateerde berichten