Groninger_MuseumnachtDe vierde editie van de Groninger Museumnacht- the limited edition op zaterdag 12 september 2020 gaat door. Het belooft een feestelijke avond te worden met onder andere kunst, muziek, privé-rondleidingen en silent disco.In verband met de maatregelen rondom het coronavirus geldt een aangepast programma.

Tickets
Anders dan voorgaande edities is er dit keer niet 1 passe-partout maar bestellen bezoekers voor elk museum apart een ticket. Per museum kost een ticket € 2,50. De musea zijn geopend van 19 tot 24 uur. Tickets zijn vanaf 12 augustus te koop via groningermuseumnacht.nl

Tentoonstellingen
Uiteraard zijn tijdens de Museumnacht ook de actuele tentoonstellingen te zien. In het Groninger Museum zijn dat En toch staat de Martini – 75 jaar bevrijding in Groningen, Willem Kolvoort – Posters voor Vera en de fotografie-expositie Wat zullen de buren zeggen? Het Universiteitsmuseum Groningen toont de expositie DIG-IT-ALL: Archeologie van de toekomst. In het Noordelijk Scheepvaartmuseum kun je tijdens de Museumnacht de twee middeleeuwse panden ontdekken, een museumstuk op zich! In GRID is de tentoonstelling VlerkWerk. 30 jaar underground posters te zien. Ook is dit jaar voor het eerst StoryWorld te bezoeken, het museum voor strips, animatie en games in Forum Groningen.

De Museumnacht is in korte tijd een begrip geworden in cultureel Groningen. Het trekt een jong publiek: de gemiddelde leeftijd is tussen 20 en 35 jaar. Ook veel buitenlandse studenten komen jaarlijks op deze avond vol kunst, cultuur en gezelligheid af. De Groninger Museumnacht is een gezamenlijk initiatief van het Groninger Museum, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, GRID Grafisch Museum, Storyworld en het Universiteitsmuseum Groningen.

Gerelateerde berichten