Vlottendorp Meerstad 2 - Fotograaf Geert van Duinen

Van dinsdag 19 juli tot en met donderdag 21 juli wordt er weer druk gebouwd op strand Meeroevers aan het Woldmeer in Meerstad Groningen tijdens het jaarlijkse Vlottendorp. Er staan weer 150 enthousiaste kinderen van 7 t/m 12 jaar te trappelen van ongeduld om hun vlotten te kunnen bouwen en er mee te gaan varen op het Woldmeer. Kinderen worden tijdens Vlottendorp uitgedaagd om creatief te denken en avontuurlijk te spelen. Dat gebeurt door het bouwen van de vlotten, maar ook tijdens verschillende workshops die worden georganiseerd, zoals bijvoorbeeld knopen leggen.

Iedereen is van harte welkom op donderdag 21 juli
Tijdens de laatste dag op donderdag 21 juli laten de kinderen graag aan iedereen zien wat ze hebben gebouwd. Om 17.00 uur is iedereen van harte welkom om te komen kijken naar dit stoere, creatieve, gezellige waterevenement in Meerstad. Het Vlottendorp wordt dan officieel geopend door wethouder Kirsten de Wrede met admiraalsvaren met aansluitend het Vlottendorpfeest.

Een bijzondere locatie: het Woldmeer
Het Woldmeer is een aantrekkelijk recreatiemeer, dat in alle seizoenen veel te bieden heeft. Je kunt er wandelen, fietsen, zwemmen, zeilen en varen. Het Woldmeer is een van de schoonste wateren van Nederland. Dat komt omdat het meer uit gebiedseigen water (regenwater) bestaat. Er wordt zo min mogelijk water van ‘buiten’ ingelaten.

Foto: Geert van Duinen

Gerelateerde berichten