foto: Siese Veenstra

Het Groninger Museum is in de periode van 11 juli t/m 29 augustus 2022 ook op de maandagen open. Met een mooi aanbod aan tentoonstellingen en activiteiten deze zomer is het museum het perfect uitje voor het hele gezin.

Nieuwe tentoonstelling
Met de maandagen erbij zijn er genoeg mogelijkheden om de nieuwe tentoonstelling Kleur! te bekijken die zaterdag 9 juli opent. Kleuren geven betekenis aan ons leven, ze roepen emoties op of dragen juist een grote symbolische kracht in zich. De expositie geeft antwoord op vragen als ‘Wat doet kleur met je?’ of ‘Hoe gebruiken we kleur?’ Het resultaat is een selectie van topwerken uit de eigen collectie van het Groninger Museum.

Meer te zien
In de zomervakantie zijn er meerdere tentoonstellingen te bezoeken, geschikt voor jong en oud. Zo is er Stad houdt Stand – 350 jaar Groningens ontzet die volledig in het teken staat van het jaar 1672 waarin Groningen werd belegerd en ontzet. Deze expositie bevat authentieke schilderijen, voorwerpen en documenten en zelfs kanonnen uit deze heroïsche strijd.

In Bitterzoet erfgoed – Zwart in Groningen ontdek je historische schilderijen en beelden die in Groningen gemaakt zijn waarop mensen van kleur te zien zijn. De werken zijn getuigen van de Groningse betrokkenheid bij het slavernijverleden.

MEGALITH is een groot post-apocalyptisch landschap dat alle zintuigen prikkelt. In deze eerste solotentoonstelling van Marit Westerhuis wordt de relatie tussen mens, mythe en natuur bevraagt.

Extra activiteiten
In de zomervakantie zijn er ook extra activiteiten in het Groninger Museum. Met de Slow Looking rondleiding ontdek je door middel van interactieve kijkopdrachten meerdere lagen in de kunst. Ook is er een VIP-Familietour die geschikt is voor alle leeftijden. Hierin leer je aan de hand van leuke opdrachten en spelvormen de kunstwerken beter kennen. Daarnaast is er nog het inloopatelier waar je aan de slag kunt met een scala aan verschillende materialen en je creativiteit de vrije loop kan laten.

Voor meer informatie over de tentoonstellingen en activiteiten zie: Nu | Groninger Museum.
(foto Siese Veenstra)

Gerelateerde berichten