De winnaars van de 2020-editieOp 20 januari 2020 werd Martin Horneman met zijn Lijstenmakerij Atelier Horneman, Lijstenmaker van het jaar 2020. Tijdens de Nieuwjaarsborrel van branchevereniging Art-Frame in kasteel de Haar werd dit heugelijk nieuws bekend gemaakt. Meerdere malen behaalde Horneman al de tweede plek bij deze landelijke inlijstwedstrijd waarbij het niveau altijd erg hoog ligt. De vakjury bekeek de lijsten en haalde dit jaar alle ingelijste werken uit elkaar om te beoordelen welke op het hoogste niveau ingelijst was. De vaste opdracht was om een poster van Picasso in te lijsten op conserverend niveau en daarnaast is er altijd een 3-d opdracht. Dit jaar was het thema wereldkunstenaars en Horneman besloot om daarvoor een aantal sieraden van de bekende Alphons Mucha in te lijsten.

Alphons Mucha is een Tsjechische Art Nouveaux kunstenaar die werk maakte met sierlijke vormen. Met dit in het achterhoofd is Horneman aan de slag gegaan en er in geslaagd om dit jaar Lijstenmaker van het jaar te worden! Met veel trots verteld hij zijn klanten over de behaalde prijs die op de toonbank staat te pronken. De werkstukken die Horneman heeft ingelijst zijn in zijn Lijstenmakerij te bewonderen aan de Kajuit 326 in Groningen.
Goed om te weten: collega lijstenmakerij Bleeker uit Groningen viel eveneens in de prijzen en deed het ook heel goed. Kortom, het Noorden was weer goed vertegenwoordigd.

Gerelateerde berichten