foto Gerard bij orgel NoordwoldeOp zaterdag 15 februari mogen wij , samen met onze organist Gerard van Reenen, zijn vrouw en familie vieren dat hij 50 jaar organist is. Ter gelegenheid van dit heugelijke feit geeft Gerard op zaterdag 15 februari een orgelconcert in de Stefanuskerk van Noorddijk; aanvang 15.00 uur.
Iedereen die Gerard kent en houdt van orgelmuziek wordt van harte uitgenodigd dit concert bij te wonen. Naast orgelwerken van Scarlatti, Sweelinck, Merkel, Pepping en Litaize, zal er ook een moment van samenzang zijn.
Na afloop kunt u in het naast gelegen Kerkenheem, onder het genot van een hapje en een drankje, de jubilaris gelukwensen.
Op zondag 16 februari zal er tijdens de ochtenddienst ook aandacht worden besteed aan dit jubileum.

Gerard, geboren in Sassenheim werd als kind al geboeid door muziek en leerde zichzelf , met een beetje hulp van zijn zus, orgelspelen en noten lezen. Op zijn 10 e jaar ging hij cornet spelen bij de plaatselijke christelijke muziekvereniging en toen hij op zijn 17euit huis ging om in opleiding te gaan voor B-verpleegkundige kreeg hij gelegenheid om zich op muziekgebied verder te ontplooien. Op zijn 22evolgde de studie aan het conservatorium.
Via Almen, en Eefde, waar hij in die omgeving diverse orgels bespeelde en koren leidde, kwam hij via Dalfsen in 2004 in Bedum terecht. Ook in onze orgelprovincie bespeelde hij diverse orgels en hij is al weer jaren vaste organist van onze gemeente.
Gerard is altijd bereid mee te denken over de muzikale invulling van onze kerkdiensten en ook de bijzondere diensten, zoals de diensten die wij samen vieren met de bewoners van het Roer.

Wij hopen dat velen van u, zaterdag de 15een/of zondag de 16e, Gerard komen gelukwensen en genieten van zijn muziek.
Zoals hijzelf zegt: ik speel altijd de mooiste muziek op het mooiste orgel op het mooiste moment en dat is nu! De toegang is gratis.

Gerelateerde berichten