Willem Kolvoort - Foto door Sander van der Bij

Op 7 november is zondag even niet meer de saaiste dag van de week, want dan kun je je een hele dag onderdompelen in creatieve workshops bij VRIJDAG. Ontwerp jij je eigen (band)poster onder begeleiding van één van Vera’s vaste postermakers? Of maak je een animatiefilmpje à la Buurman en Buurman of Shaun the Sheep? Dit en meer kan tijdens VRIJDAG Kort, een serie eendaagse en intensieve workshops onder begeleiding van échte kunstenaar-docenten. Dus kom van je luie bank en ontdek hoe leuk het is om kunst te maken!

Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur, dat is de missie van VRIJDAG. Het huis van de amateurkunst voor Groningen organiseert daarom regelmatig eendaagse workshops beeldende kunst voor alle leeftijden en elk niveau. “Op die manier kun je op een laagdrempelige manier kennismaken met de verscheidenheid aan mogelijkheden bij VRIJDAG en onze docenten”, vertelt programmeur Mieke Fokkinga. “Wil je creatief aan de slag? Maar heb je geen tijd voor een wekelijkse cursus? Dan zijn onze workshops ideaal voor jou. Met of zonder ervaring, met meer of minder talent: iedereen kan meedoen!”

Iets nieuws doen
“Tijdens de workshops leer je iets nieuws of verdiep je je in een bepaalde techniek”, vervolgt Mieke. “Bijvoorbeeld houtdrukken en technieken voor schilderen, animeren of het maken van een glazen beeld. En de docent helpt je natuurlijk met alle technische uitdagingen die daarbij komen kijken. Zo loop je aan het eind van de middag met een heus kunstwerk weer de deur uit! Bovendien kun je een dag lang sfeer proeven in de ateliers en werkplaatsen aan de Walstraat 34.” Ook meedoen? Meld je aan via bijvrijdag.nl/kort. Maar wees er snel bij, want er geldt een maximaal aantal deelnemers per groep.

Workshops
Op zondag 7 november heb je de keus uit de volgende workshops:

Glas: Van klei tot glazen beeld, door Jakobine von Dömming (10.00-15.30u)
Ontdek hoe je in drie stappen je eigen unieke beeld van glas kunt maken!
Je eigen (band)poster ontwerpen, door Willem Kolvoort (11.00-15.00u)
Maak een poster onder leiding van één van Vera’s vaste postermakers!
Grafiek: Kennismaking houtdrukken, door Marjolein Terwindt-Wetterauw (10.00-15.30u)
Maak kennis met de techniek van het houtdrukken a.d.h.v. rollers, guts en drukinkt!
Schilderen: Landschap zonder kwast, door Renze Dijkema (10.00-15.30u)
Meng je verf op het palet om stap voor stap tot de perfecte kleuren te komen!
Stop-motion: animatiefilmpje maken (kinderworkshop vanaf 7 jaar), door Renske Zijlstra (13.00-16.00u)
Leer hoe je je eigen animatiefilmpje maakt en ga direct zelf aan de slag op de iPad!

Gerelateerde berichten