parcours + obstakels nummer 9 verplaatst

Het duurt nog enkele weken en dan kunnen bikkels weer meedoen aan de KardingeRun. Zowel de net startende sporter als de gevorderde sporters kunnen deelnemen aan de KardingeRun op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober.

door Joke Buurma van groningen.nieuws.nl

In mei werd bekend dat de KardingeRun, ook wel de ‘Mudrun’ genoemd, toch doorgaat met de nieuwe organisatie The Body Buddy. In gesprek met het gezicht achter de KardingeRun, Esther de Boer blijkt dat de aanmeldingen al richting de 2.000 gaan. De FamilieRun is zelfs al bijna vol. Voor de editie van 2023 is er een leuke uitdagende route. De individuele mudrunner en de teams kunnen kiezen uit vier verschillende afstanden: de 4, 8, 12 (8 + 4) en de 16 (2 x 8) kilometer.

BedrijvenRun
Nieuw dit jaar is de BedrijvenRun, vertelt Esther. Vijf tot acht personen van een bedrijf kunnen zich aanmelden voor de BedrijvenRun. Het bedrijf krijgt hierbij mooie reclame-uitingen. Zo komt er een klikbare link naar het bedrijf op de website van de KardingeRun. Ook op het terrein is een plek beschikbaar voor het bedrijf en na afloop van de run is er een netwerkborrel.
Individuele deelnemers en teams hebben tot en met 29 augustus de kans om in te schrijven met Earlybird. Dit kan via de website kardingerun.nl.

Obstakels op het parcours
Het vernieuwde parcours leidt deelnemers dit jaar ook door de wijk Ulgersmaborg. Het eerste obstakel dat men tegenkomt vanuit het startvak is de Power Tower. Vanuit het startvak klimt men daar direct op, waarna het deelnemersveld zich verspreidt. Daardoor ontstaan er zo min mogelijk opstoppingen.
Een hernieuwd obstakel is de Monkeybar. In het verleden was deze 8 meter lang, maar in deze editie is de Monkeybar zelfs 16 meter. Dit obstakel is te vinden bij de routes van 8, 12 en 16 kilometer. De oude vertrouwde versie van 8 meter komt iedereen tegen op het eerste gedeelte van het parcours.

Ook nieuw is de Sizzler, waarbij je of door een baan tijgert met stroomdraadjes of kiest voor de baan zonder stroom. ‘Bij zoveel mogelijk obstakels wordt rekening gehouden met de verschillende niveaus van de deelnemers’, aldus Esther. ‘Bij het ene obstakel kun je bijvoorbeeld kiezen uit een touwladder of je kiest voor het klimmen in een touw.’ Ook verschillend is verder de keuze uit een apenhang of twee touwen over het water. In de Monkeytown gaan deelnemers met de moeilijke versie van de touwen naar de triangels of maken de keuze voor de stapbanden en de hangende planken.

Het start- en finishterrein is ook verrassend veranderd met een andere sfeer. Daarbij worden deelnemers aan het begin verwelkomd door een welkomstcomité.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een onderwerp dat te vinden is tijdens het evenement. Zo zijn de medailles gemaakt van aardappelzetmeel. Dit type medaille heeft veel minder handelingen en productietijd nodig dan bijvoorbeeld een houten en metalen medaille en er is minder inkt nodig. Het lint is gemaakt van gerecycled R-Pet materiaal, afkomstig van door consumenten gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. De flesjes water die deelnemers ontvangen aan het einde van het parcours kunnen deelnemers vervolgens leeg inleveren in de rolcontainers, die op het start- en finishterrein komen te staan. Het hiermee ingezamelde bedrag komt ten goede aan de armoede in Groningen.
Onderaan de Kardingebult is een verrassing tussen 13.00 uur en 16.00 uur voor deelnemers en toeschouwers. Toeschouwers zijn meer dan welkom om de deelnemers aan te moedigen.

Vrijwilligers en sponsoren
Esther vertelt dat ze super dankbaar is voor alle support. Zonder vrijwilligers is het organiseren van de Mudrun onmogelijk. Tijdens het evenement bestaat de crew voornamelijk uit mensen die bij The Body Buddy trainen.  Ze heeft er alle vertrouwen in dat het een mooi weekend gaat worden met hele mooie samenwerkingen. Ook de financiële en materiële hulp van sponsoren is fantastisch en noodzakelijk om het evenement mogelijk te maken. Esther haar dank gaat uit naar de Maripaan Groep, Hornbach, Decathlon, Rocket Digital, 2Join, Boels, Tentverhuur Klazienaveen, Mulder loonbedrijf, Sport050 en Get There.

Kijk voor deelname en meer informatie: kardingerun.nl.

Gerelateerde berichten