OD.Vakscholing 2 modeltekenenOok dit jaar organiseert de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen de Open Dagen. Iedereen die altijd al iets met beeldende kunst heeft willen doen, talent denkt te hebben voor de schilderkunst of kunstenaars die verdieping zoeken kunnen tijdens deze Open Dagen informatie inwinnen over de opleiding en cursussen en natuurlijk een kijkje achter de schermen nemen. Ook kunstliefhebbers en geĂ¯nteresseerden zijn van harte welkom.

Op de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen leren de studenten met moderne middelen te schilderen als een oude meester. In vijf jaar tijd bekwamen ze zich in het ambacht van kunstschilder en ontwikkelen ze technische en kwalitatief hoogwaardig vakmanschap. Op de academie is er daarnaast ook voldoende ruimte voor eigen expressie. De beroepsopleiding is ingedeeld in een driejarige Vakscholing en een tweejarige Masterscholing. Elke semester worden er cursussen ter kennismaking en verdieping gegeven voor zowel de studenten als externe deelnemers. Ook in de zomer kunnen er lessen gevolgd worden via de Zomeracademie.

Op vrijdag 28 en zaterdag 29 februari gaan de deuren van de academie open en is tussen 14.00 en 17.00 uur iedereen welkom aan het A-kerkhof 43c en/of de Paradijsvogelstraat 16. Wie meteen de handen uit de mouwen wil steken kan meedoen aan een gratis inlooples! Probeer uit hoe het is om te etsen of hoe het maken van een houtsnede in zijn werk gaat, onder leiding van onze docenten Siemen Dijkstra en Reinder Homan. Bas Nijenhuis (winnaar van TV-programma Sterren op het Doek) geeft op deze locatie een inlooples schilderen tussen 14:30 en 16:30. Op onze locatie aan het A-kerkhof kunnen bezoekers meedoen aan de inlooples schilderen van kunstenares Elvira Dik, tussen 14:30 en 16:30. Neem plaats achter een ezel, krijg tips en ga aan de slag met schildersdoek en penseel!

Daarnaast is er een tentoonstelling met schilderijen, tekeningen en grafisch werk van de huidige studenten op beide locaties. Op het A-kerkhof zal er een presentatie gegeven worden over de inhoud van de opleiding. Ook kun je informatie krijgen over onze zomeracademie, cursussen en projecten. De Alumni Klassieke Academie (AKKA) zullen zich ook presenteren en geven een blik op de toekomst als kunstenaar. En verder is er natuurlijk genoeg ruimte om nieuwsgierig rond te struinen. De inlooplessen zijn gratis toegankelijk, materiaal is aanwezig en aanmelden is niet nodig.

Fotografie: Xandra Donders

Gerelateerde berichten