Allerzielen

Op dinsdag 2 november wordt Allerzielen gevierd. Op deze van oorsprong kerkelijke feestdag worden de overleden mensen herdacht. Dat gebeurt op veel plekken in onze samenleving. Rouwcentra doen mee, verzorgingshuizen en meer.

Zoals in voorgaande jaren, zal ook de Stefanuskerk aan de Noorddijkerweg open zijn op de avond van Allerzielen. Een plek van stilte om terug te denken aan hen, die zo gemist worden. In de kerk is zachte muziek te horen en voor in de kerk staat een tafel met een brandende kaars, er liggen kaarsjes klaar – steek gerust een kaars aan.

De intieme sfeer van de kerk, de rust en het gedempte licht helpen om tijd en ruimte te maken voor kostbare herinneringen. Op de tafel liggen gedichten, die u mee kunt nemen of in de kerk kunt lezen en die ruimte geven aan herinneringen en troost kunnen geven. Er zijn een paar gastvrouwen aanwezig, met wie u als u wilt even kunt praten.

Wat er niet is, dat is een kerkdienst. De kerk is gewoon open voor iedereen die een rustige plek zoekt om mensen, die gemist worden, te herdenken.
U bent van harte welkom om binnen te lopen.

Dinsdagavond, 2 November tussen 18.00 en 20.00 uur.
Plaats: Stefanuskerk, Noorddijkerweg 16, Groningen.

Gerelateerde berichten