Speelgoed- en kledingbonnen

Vrijdagmiddag voeren ouders met een laag inkomen actie voor de terugkeer van kleding- en speelgoedbonnen voor hun kinderen. In Groningen groeit één op de zes kinderen op in een gezin onder de armoedegrens. Sinds 2016 kregen ouders van kinderen in gezinnen met een laag inkomen een kleding- of speelgoedbon. Met dat extraatje voor de feestdagen zorgde de gemeente ervoor dat ook kinderen uit gezinnen met een laag inkomen iets nieuws kunnen krijgen. De hele gemeenteraad steunde destijds dit initiatief. Maar nu is wethouder Diks met de bonnen gestopt. De ouders roepen haar op om de bonnen weer terug te brengen. De actie wordt gesteund door de SP, Stadspartij, 100% Groningen en Partij voor de Dieren. Alle sympathisanten, partijen en organisaties worden opgeroepen de actie te steunen en de petitie te tekenen op www.groningenvoorbonnen.nl.

Afgelopen maand meldden meerdere ouders zich bij raadsleden omdat zij de kleding- en speelgoedbonnen misten. De gemeenteraad was nooit actief geïnformeerd over het afschaffen van deze bonnen. Veel mensen in Groningen zijn boos en verbaasd over het verdwijnen van de bonnen. SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk: “Wij krijgen erg veel reacties van ouders en steunbetuigers dat zij willen dat de bonnen terugkeren. Met bonnen kunnen gezinnen zelf kiezen wat ze kopen. Juist de eigenwaarde is belangrijk voor deze gezinnen.”

Ondertekenaars van de petitie steunen de ouders en kinderen in armoede. De komende weken worden alle mensen, partijen en organisatie opgeroepen om zich aan de sluiten. Mensen kunnen ook een boodschap achterlaten aan wethouder Diks. Mensen die willen helpen kunnen zich ook via de online petitie aanmelden. Mensen kunnen helpen door de petitie online te delen en te verspreiden, door zelf handtekeningen te verzamelen en door folders en posters in supermarkten, buurthuizen en scholen te verspreiden. Mensen die meteen willen meehelpen kunnen vrijdagmiddag om 12 uur op de Vismarkt bij de aftrap van de petitie aansluiten.

Gerelateerde berichten