logo_lefier

Lefier is van plan op Midscheeps 3, beter bekend als de “Oude Bieb”, een appartementencomplex te bouwen. Per 1 februari staat het pand leeg en wordt het pand gesloopt. Het pand gaat uiterlijk 2 februari in de hekken. Er wordt meteen gestart met het strippen aan de binnenzijde. Ongeveer een week later start het machinaal slopen van buitenaf. In diezelfde tijd wordt het puin ook afgevoerd. Het is de bedoeling dat de sloop in de eerste week van maart wordt afgerond.

Nieuwbouw
In verband met de veiligheid is besloten de Oude Bieb vooruitlopend op de nieuwbouw alvast te slopen. Momenteel wordt voor de nieuwbouw een bestemmingsplanprocedure doorlopen. Volgens de huidige planning, wordt in de loop van 2022 gestart met de nieuwbouw. Zodra meer bekend is over het nieuw te bouwen complex, wordt daar over gecommuniceerd. Na de sloop wordt bepaald hoe het leeggekomen terrein voor de tussenliggende periode wordt afgewerkt.

Vertraging door de vorst
De sloop van de Oude Bieb loopt door de vorst vertraging op. Afgelopen dinsdag, 2 februari, zou het pand worden afgesloten van gas, elektra en water. Door het breekverbod van de gemeente Groningen kon dit helaas niet doorgaan. Omdat de vorst voorlopig nog niet voorbij is, worden de sloopwerkzaamheden uitgesteld tot er een warmere periode aanbreekt.

Gerelateerde berichten