Verkiezings

BeWonersPlatform Lewenborg en wijkkrant de Lewenborger organiseren samen een verkiezingsbijeenkomst, waarbij kandidaat-raadsleden zichzelf en hun partij komen presenteren. Een aantal van hen woont in Lewenborg of omliggende wijken en zijn bekende gezichten voor wijkbewoners. Een extra reden voor nadere kennismaking.

Tijdens de avond worden de kandidaten uitgenodigd op het podium, waar zij zich voorstellen. Tevoren is een aantal stellingen en thema’s aan hen voorgelegd, waar zij zich over kunnen uitspreken. Vervolgens is het de beurt aan de bezoekers in de zaal om vragen te stellen. In verschillende ronden kunnen de kandidaten zo laten zien waar zij voor staan en wat zij belangrijk vinden voor de gemeente Groningen. Maar ook wat zij bijvoorbeeld als eerste zouden willen veranderen als zijn of haar partij veel stemmen krijgt.

De kandidaten die zich zullen presenteren: Jeffry van Hoorn (GroenLinks), Jalt de Haan (CDA), Fettie Mollema (PvdA), Andrea Poelstra (D66), Daan Brandenbarg (SP), Eric-Jan Vaes (VVD), Sten Wennink (ChristenUnie), Ton van Kesteren (PVV), Wesley Pechler (PvdD), Robert Pestman (Belang van Nederland), Matthijs Hekert (Partij voor het Noorden), Teunis Dokter (Lijst Teunis Dokter).

De avond wordt geleid door Daan Wiers, kopvrouw van het BeWonersPlatform, en Bram Hügel, eindredacteur van de Lewenborger. De toegang is gratis en bezoekers krijgen bij binnenkomst ieder twee consumptiebonnen. LewenborgTV is deze avond aanwezig en maakt opnamen om op een later tijdstip uit te zenden.

Tijdens de avond gebruiken wij vijf hoofdthema’s die ook als basis dienen voor de Stemwijzer: 1. Duurzaamheid, 2. Huisvesting, 3. Leefbaarheid, 4. Armoede en 5. Bereikbaarheid. Maar we kijken ook met een scheef oog naar de vijf thema’s uit de Wijkvernieuwing: Opvoeden en Opgroeien, Samen tegen armoede, Iedereen doet mee, Oud worden in de wijk en Fijne groene en duurzame wijk.

Dag                 maandag 21 februari

Waar               Het Dok – Zaal Vlootschouw

Inloop             19.00 uur

Start               19.30 uur

Eind                21.30 uur

U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn en uw vragen te stellen aan de kandidaten of met hen in gesprek te gaan. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, daarom vragen wij u zich vooraf aan te melden. Alleen aangemelde bezoekers kunnen wij deze avond ontvangen.

Aanmelden kan t/m zaterdag 19 februari via: kopgroep@nullbwpl.nl of redactie@nulllewenborger.nl. Vermeld bij uw aanmelding ook welke vragen u voor de kandidaat-raadsleden hebt. Die nemen wij mee in de thema’s die besproken worden.

Gerelateerde berichten