Foto_LeRoy

Het jubileumfeest van 50 jaar LeRoy, afgelopen zaterdag was een groot succes. Ondanks de warmte en de voorstellingen van De Wijk De Wereld, wisten veel Lewenborgers de weg te vinden naar de Zandbank. De Zandbank was de hele dag de plek vol festiviteiten.

Ambachtelijke markt
Overdag was er de markt vol met oude ambachten en proeverijen.  Er waren echte Lewenborgse LeRoymokken, speciaal ontworpen en gemaakt door keramiekatelier Anja van Zanten. Er was een mandenvlechter, een klompenmaker en een man die echte heksenbezems fabriceert van berkentakken. Er waren diverse proeverijen met hapjes en drankjes uit de natuur. Ook was er de mogelijkheid plantjes en stekjes te ruilen en werd gewezen op de aanwezigheid van de zadenbibliotheek in het bilbiotheekfiliaal in Lewenborg.

Feest
‘s Avonds was er feest en werd er op het buitenpodium van de Zandbank live muziek gemaakt. Een fijnere locatie kun je je niet bedenken in Lewenborg, op een zomeravond. Als bij een heus festival werd er van podium gewisseld en konden bezoekers op het terrein van De Werf genieten van de gevoelige liedjes van Niena. Op de Zandbank traden o.a. de streektaalband Van de Straat op, met liedjes in het Gronings en Johnny Loves Me met Nederlandstalige rap. Ook gaf het koor Kwajr acte de presence.

, ,
Gerelateerde berichten