VRIJDAG popband basgitaar-foto-Suzanne Matrosov-Vruggink

Iedereen kan kunst maken bij VRIJDAG: vanaf 6 maanden tot 100 jaar. Met of zonder ervaring en aangeboren talent kun je direct beginnen met muziekles, een theatercursus of workshop beeldende kunst. De kunstenaar-docenten van VRIJDAG dagen iedereen uit om zijn of haar talent te ontdekken en te ontwikkelen. Vanaf 13 september starten 229 nieuwe cursussen, lessen en workshops. Aanmelden kan via bijvrijdag.nl/cursussen.

“VRIJDAG is er voor alle Groningers en dat is te zien in ons cursusprogramma: er zijn cursussen die makkelijk instappen en cursussen voor degenen die al ervaring hebben, we zijn er voor jong en oud en we doen ons best de prijzen toegankelijk te houden. Laat je inspireren!” aldus directeur Pim Luiten van VRIJDAG

Nieuwe cursussen
In het aanbod van VRIJDAG vind je cursussen van 8 tot 33 weken en ook korte, intensieve workshops. Een groot aantal cursussen zijn wegens succes terug en er zijn 15 nieuwe programma’s toegevoegd aan het aanbod. Zo is er dit jaar voor het eerst een Vrije Inloop voor volwassenen waarbij je op vrijdagavond naar binnen kunt lopen aan de Walstraat 34 en je verrast wordt door een wekelijks wisselend programma. In de cursus Stop-motion en bewegend beeld krijg je de tools in handen om de basis van de animatie onder de knie te krijgen. De cursus Songwriting introduceert je in het gehele creatieve proces van liedjes schrijven. De interactieve lessen en een online persoonlijk feedbackmoment helpen ieder op weg die zijn of haar eigen stem wil laten horen. Geïnspireerd door de wereldberoemde percussiegroep STOMP start een muziekgroep voor slagwerkerkliefhebbers met én zonder ervaring. Tijdens de coronacrisis ontstond een nieuwe vorm van theatermaken, waarin de camera een grote rol speelt. Deze filmische vorm van theatermaken gaan we verder ontdekken in de cursus Zoomtheater: 100% online! In de cursus Babymuziek komen ouder en kind (vanaf 6 maanden) samen om op speelse wijze kennis te maken met muziek. Muziek brengt niet alleen ontspanning en plezier maar heeft ook een positieve invloed op allerlei ontwikkelingsdimensies bij jong en oud. Het volledige cursusprogramma staat op bijvrijdag.nl/cursussen. “Ik kijk er enorm naar uit dat onze gebouwen weer gonzen van de maakgeluiden: van timmeren tot zingen, van krakende vloeren tot pianoklanken, van geschreeuw tot gelach. Reuring in de tent en mooie dingen maken, wij zijn er weer klaar voor!” Marleen Dijkstra, programmamanager VRIJDAG.

Inschrijving
Inschrijven voor een cursus bij VRIJDAG kan vanaf maandag 14 juni. Vroege inschrijvingen zijn gegarandeerd van een plek, alle cursussen hebben een maximaal aantal deelnemers. Voor kinderen en jongeren met een Stadjerspas wordt het lesgeld tot € 450,- vergoed door het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Studenten (t/m 27 jaar) krijgen 10% korting.

Over VRIJDAG
Iedereen kan meedoen aan kunst en cultuur. Dat is de missie van VRIJDAG, het huis van de amateurkunst voor Groningen. In de gemeente Groningen biedt VRIJDAG cursussen en lessen muziek, theater en beeldende kunst. Ook verzorgt VRIJDAG aanbod voor het onderwijs en is zij in een aantal wijken actief met cultuurcoaches. In de hele provincie Groningen stimuleert VRIJDAG met POPgroningen popmuziek van Groningse bodem. En via het KultuurLoket maakt VRIJDAG amateurkunst mogelijk met advies en ondersteuning.

Gerelateerde berichten