Bietenspread met kleine veldkers
Heb je al kleine veldkers gezien in jouw omgeving? Deze kun je nu vinden langs bospaden, in jouw (moes)tuin en op braakliggende stukken. De wat pittige smaak van de kleine veldkers past goed bij de rauwe bieten en mosterd in dit recept.
Ingrediënten:
2 rauwe bietjes
100 g. cashewnoten
klein bosje kleine veldkers
1 eetlepel mosterd
scheut olie
scheut citroensap
peper en zout
Bereiding:
Rooster de cashewnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de bietjes en de kleine veldkers in stukjes.
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en pureer met de staafmixer tot het een puree is. Maal niet te lang, anders wordt het te ‘zalvig’.
Lekker op een stukje stokbrood, komkommer, blaadje witlof of met stukjes bleekselderij. Garneer met een madeliefje.
Wil je meer recepten of informatie over eetbare wilde planten opleidingen en cursussen kijk dan op www.inhetwildeweg.nl
Courgette-cashewnotenspread met zevenblad
Ingrediënten:
flinke hand zevenblad
¼ courgette
1 kopje rauwe cashewnoten
2 eetlepels edelgistvlokken
scheutje tamari
peper en zout
Bereiding:
Rooster de cashewnoten en laat ze afkoelen op een bord.
Snijd de courgette en zevenblad in kleine stukjes.
Doe alle ingrediënten in een maatbeker en maal tot een vrij gladde puree. Pureer niet te lang, anders wordt het te ‘zalvig’.
Als je geen edelgistvlokken hebt, kun je het ook op smaak brengen met een scheut citroensap of twee zongedroogde tomaatjes.
Lekker op een stukje komkommer, blaadje witlof of stukje brood.
Wil je meer recepten of informatie over eetbare wilde planten opleidingen en cursussen kijk dan op www.inhetwildeweg.nl