Zomerse activiteiten in het GMIn de zomervakantie is er veel te beleven in het Groninger Museum. Het museum is tot en met 24 augustus ook op maandag geopend. Kinderen en jongeren tot en met 18 jaar hebben gratis toegang.

Slow Looking : meer zien en ontdekken
In kunstwerken zie je meer als je er langer naar kijkt. Deze speciale Slow Looking rondleiding wordt gegeven door een ervaren museumdocent. Door middel van interactieve kijk-opdrachten ontdek je meerdere lagen in de kunstwerken. Kosten per huishouden (max. 5 personen): €20.
Reserveren: boekingen@nullgroningermuseum.nl

Allemaal beestjes!
Insecten, spinnen en vlinders in knallende kleuren verf: tijdens deze activiteit in het atelier maak je drukwerk à la kunstenaar Willem Kolvoort. Hij maakt concertposters waarop hij allerlei (fantasie)beestjes afbeeldt. Deelnemen is gratis en aanmelden is niet nodig.

VIP-Familierondleiding
In deze interactieve rondleiding vertelt een ervaren museumdocent je de verhalen achter de kunstcollectie van het Groninger Museum. Aan de hand van leuke opdrachten en spelletjes leer je niet alleen de kunstwerken beter kennen, maar ook je familie! Kosten per huishouden (max. 6 personen): €20.
Reserveren: boekingen@nullgroningermuseum.nl

Speurneuzenspeurtocht
Voor avontuurlijke kinderen is er de speurtocht. Ontdek hiermee op een speelse manier de vaste collectie van het Groninger Museum. Volg de pijlen op de vloer en doe de zoekopdrachten die je onderweg tegenkomt. De speurtocht is gratis en geschikt voor kinderen 4 tot 13 jaar.

Tentoonstellingen
Ontdek de kleurrijke en speelse wereld van Mendini in Mondo Mendini of bekijk fantasievolle en humoristische posters van Willem Kolvoort in Willem Kolvoort – Posters voor Vera. Ook is er een fotografietentoonstelling te zien in het Groninger Museum: Wat zullen de buren zeggen? Bij deze expositie is een deel van de bijschriften geschreven door kinderen van de JuniorClub van het Groninger Museum.

Gerelateerde berichten