PNG infoavond Dementie

Hoe ga je om met de transformatie van ‘zoon/ dochter’ naar ‘mantelzorger’? En met de transformatie van ‘stoere vader/moeder’ naar ‘kwetsbare en afhankelijke man/vrouw’? Wat komt er allemaal op je pad? Wat moet er geregeld worden en hoe? Bij wie kun je aankloppen voor informatie?

Je moet ineens een gezin, baan en mantelzorg met elkaar combineren. Dat vraagt geduld en veerkracht. Je vervult misschien wel een van de moeilijkste taken van je leven, waarin het aankomt op liefde en uithoudingsvermogen. Herkenbaar? Voor het Steunpunt Mantelzorg van Humanitas Groningen reden om een themabijeenkomst voor kinderen (ouder dan 25 jaar) van mensen met dementie te organiseren.

Wat kan deze bijeenkomst jou bieden?
Deze avond zal Hein Bloemink, auteur van ‘Backpacken met Alzheimer’, je aan de hand van eigen ervaringen vertellen wat je zoal tegen kunt komen en je met de juiste verwachtingen op pad helpen in de wereld van de ouderenzorg bij mensen met dementie. Het wordt een leerzame en informatieve avond met vooral ook ruimte om ervaringen uitwisselen en in gesprek gaan met lotgenoten.

Je bent van harte uitgenodigd!
Aanmelden kan tot en met vrijdag 4 maart 2022 via email: mip.groningen@nullhumanitas.nl of telefonisch door te bellen naar: 050 312 6000.
Deelname is gratis.

Gerelateerde berichten